רוסיה מציגה: המוזיאון היהודי הגדול ביותר בעולם

 

כאלף איש השתתפו אמש באירוע ענק, בו נחנך המוזיאון היהודי הגדול בעולם ● רבה הראשי של רוסיה, הרב בערל לאזאר, שיזם את הקמת המוזיאון, אמר: "מטרת המוזיאון היא לתת לכל אחד באשר הוא, ללמוד את העבר, ההווה והעתיד המופלא של העם הנבחר" ● במשך שעות ארוכות סקרו האורחים והמשתתפים את המוצגים הרבים והמרהיבים

בסוף השבוע נחנך במרכז מוסקבה ה"מוזיאון היהודי" הגדול בעולם ובו תולדות עם-ישראל, החל מבריאת העולם ועד ימינו אנו, כולל גם כל תקופות הגלויות שעם ישראל עבר במשך השנים הרבות, עד לתקופת מסירות הנפש בשבעים שנות הקומוניזם שהעם היהודי עבר ברוסיה.
 
מטרת המוזיאון אומר יוזם המוזיאון רבה של רוסיה הגר"ב לאזאר: "היא לתת לכל אחד באשר הוא, ללמוד את העבר, ההווה והעתיד המופלא של העם הנבחר".
 
ידידי הקהילה במוסקבה ובני הקהילה, תומכים, שותפים ואלו שסייעו להגשמת החלום ולהפכו למציאות חיה, הוזמנו השבוע לאירוע מכובד ומרשים לרגל פתיחת המוזיאון היהודי החדש והגדול במרכז מוסקבה, שנפתח ב"קביעת מזוזה" ע"י יוזם הקמת המוזיאון רבה הראשי של רוסיה הגר"ב לאזאר.
 
האורחים והמשתתפים סקרו במשך שעות ארוכות את המוצגים הרבים והמרהיבים, תוך שהם מלאים שבח למקימי המוזיאון המדהים, ובהם הרב הראשי הרב לאזאר, נשיא איגוד הקהילות ברוסיה ר"א ברדה ויו"ר וועידת המנהלים של המוזיאון ר"ב גורין.

מר פוטין, נשיא רוסיה, אמר אמש בדבריו בהתייחסו להיותו שותף בהקמת המוזיאון: "זהו צעד נוסף להשגת המטרה של מניעת אנטישמיות ברוסיה".

בין אישי הכבוד שהוזמנו לטקס, היו נשיא מדינת ישראל מר שמעון פרס, שר החוץ של רוסיה סרגיי לברוב, שגרירת ישראל ברוסיה, נשיא איגוד הקהילות היהודיות בחבר העמים הנגיד ר' לוי לבייב, שגרירים שונים, נכבדים, תורמים וידידי הקהילה.
 
פרס בנאומו אמר בהתרגשות: "באתי בשם העם היהודי ומדינת ישראל, לומר תודה לרוסיה על ניצחונה את הצורר הנאצי ושחרור עמי ממחנות ההשמדה ותאי הגזים".
 
ושר החוץ של רוסיה סרגיי לברוב אמר: "יש לנו חובה משותפת להגן על כבוד הנופלים ועל זכרם והמוזיאון הוא התגלמות מוחשית לדיאלוג והסכמה בין העמים".
 
כמו-כן נאם נשיא איגוד הקהילות היהודיות ברוסיה ר"א ברדה ומנחה האירוע היה יו"ר וועידת המנהלים של המוזיאון ר"ב גורין.
 
עם הסיום החלק הרשמי, יצא ציבור המשתתפים לסיור בין אגפי המוזיאון הענק שנבנה במשך כשמונה שנים, ע"ג כ9,000 מטר-מרובע, עם טכנולוגיה ואביזרי הדמיה מהמשוכללים והמפותחים בעולם.
 
במוזיאון, שהוא למעשה מרכז למידה, קיימת מחלקה מיוחדת לילדים, חנות מזכרות, בית קפה כשר למהדרין והכניסה אליו היא בתשלום, בימות החול ובערבי שבתות וחג עד שעת הצהרים.

נחום קפלן | כדורינט12/11/2012 12:25
חזרה
עבור לתוכן העמוד