הרבנות: כלים חד פעמיים לא צריכים הכשר לפסח

למעט נייר אפיה וכוסות נייר, אין צורך בהכשר לפסח עבור כל הכלים החד פעמיים - כך פירסמה הרבנות הראשית ● ראש מחלקת כשרות בתעשיה הבהיר כי ברוב הסוגים אין חשש לחמץ, ואין צורך בהכשר ● הסוף להכשרים המיותרים?

 

אגף הכשרות של הרבנות הראשית לישראל מבהיר כי רוב המוצרים החד-פעמיים אינם נדרשים לאישור כשרות לפסח.

ראש מחלקת כשרות בתעשייה וחרושת ברבנות הראשית לישראל, הרב חגי בר גיורא, פרסם היום את ממצאי בדיקות שערך בנושא כשרות לפסח של כלים חד פעמיים. מהבדיקה עולה כי ברוב הסוגים של הכלים החד פעמיים אין כל חשש לחמץ ואין צורך לחפש הכשר מיוחד לפסח - למעט נייר אפייה וכוסות נייר. יובהר כי בכל ספק שמתעורר, על המסתפק לשאול את רבו.

ברבנות הבהירו כי מוצרי אלומיניום אינם צריכים הכשר. "בעבר מרחו על האלומיניום שומן מהחי, כיום בכל העולם מיעטו להשתמש בו וגם הוא נפגם לכן החשש לכשרות מאוד רחוק – ומי שלא חושש יש לו על מי לסמוך", נטען ברבנות. עוד הובהר כי גם מוצרי נייר אינם צריכים הכשר, כשהחשש היחיד הוא מעמלנים שמערבים בו בשעת הייצור.

”את מוצרי הנייר מייצרים מתאית נקייה או מנייר ממוחזר. בתהליך ייצור נייר מנייר ממוחזר -  הנייר הממוחזר נשטף במים ומתפרק וחוזר למקורו לסיבי נייר. בבדיקות מעבדה לא נמצאו שאריות של עמילן בסיבי נייר בתהליך המחזור. בתהליך ייצור הנייר מוסיפים לסיבים: כימיקלים שלא ראויים לאכילה (בדרך כלל מנפט), חומרים מלבינים וחומרים מדביקים (לפעמים עמילנים) ואחר כך מחממים את הנייר. בחלק מקומות החום של האוויר מגיע ל-600 מעלות", הסבירו ברבנות.

באגף הכשרות ציינו כי גם נייר סופג אינו צריך הכשר. "בכל נייר סופג המיוצר בארץ לא מוסיפים עמילן מחיטה או תירס בכל השנה אלא עמילן מתפוחי אדמה או טפיוקה וחברה אחת מייבאת את הנייר מטורקיה ושם לא מוסיפים עמילן. במשך השנה משתמשים גם בנייר ממוחזר ואילו לייצור לפסח לא משתמשים בנייר ממוחזר. לכן מי שהשתמש בנייר סופג מהייצור לכל השנה עבור אוכל לפסח אף אם נעשה מנייר ממוחזר מותר לכתחילה לאכול את האוכל לפסח", נטען.

ברבנות הדגישו כי נייר אפייה צריך הכשר לפסח, היות והוא מיוצר בחו"ל וכי חלק מהמפעלים מצפים את הנייר בעמילן שהוא חמץ. באותו עניין, גם כוסות נייר נדרשות להכשר לפסח, היות והן מצופות מבפנים בחומר פלסטי לשם מניעת מגע בין הנייר לנוזל.

יואב גוזלן | כדורינט8/04/2014 11:00
חזרה
עבור לתוכן העמוד