משרד הדתות בדרך למהפכה

עשרות מנציגי ש"ס ברחבי הארץ הגיעו לאירוע הרמת כוסית לכבוד חג השבועות ● במהלך הטקס דיבר דרעי בסיפוק על סבב המינויים שערך במשרד הדתות: "דאגנו שהוא יהיה בשליטת ש"ס וללא שותפים, כדי לעשות מהפכה אמיתית בשירותי הדת"

עשרות נציגי ש"ס מרחבי הארץ הגיעו לאירוע הרמת כוסית לכבוד חג השבועות בהשתתפות שרי התנועה וחברי הכנסת.

את מסכת הנאומים פתח ח"כ יצחק וקנין שציין בדבריו את העובדה שש"ס מחזיקה כיום בתיקים ומוקדי כח חשובים שזה מעבר לכוחנו במספר המנדטים וכיום ניתן לסייע לציבור בכל תחום מתחומי החיים.

סגן שר האוצר יצחק כהן ציטט בנאומו את הממונה על התקציבים באוצר בדבר רצינותו ומומחיותו של אריה דרעי בפעילות שלו מול הגורמים המקצועיים במשרד ואת היכולת שלו לתת את הדעת גם על הפרטים הקטנים בצורה מקצועית ויסודית.

יו"ר ועדת החינוך יעקב מרגי אמר בנאומו כי הוא מודה על היוזמה החשובה של הכינוס הזה. מרגי הוסיף כי ההסכם הקואליציוני הזה רק ילך ויתרחב וכל אחד מבני התורה ומציבור השקופים ירגיש מהר מאוד את השפעתה של ש"ס בממשלה.

אחרון הנואמים היה יו"ר המפלגה ושר הכלכלה ופיתוח נגב וגליל אריה דרעי שבפתח דבריו הדגיש את האחדות והפרגון שיש בין חברי הכנסת. דרעי הוסיף כי ביום יום מרגישים איך מרן זצ"ל מתפלל על התנועה משמים ואיך שסייעתא דשמיא מלווה את פעילות התנועה.

דרעי ציין כי אין נושא אחד שש"ס לא עמדה עליו במו"מ הקואליציוני וכבר אתמול הממשלה החליטה לשנות את ההחלטה המפלה משפחות חרדיות במעונות יום.

כיום מבינים במשרדי האוצר והכלכלה שהמדיניות השתנתה ושאנחנו נעמוד על כל סעיף וסעיף.

גם במשרד הדתות דאגנו שהוא יהיה בשליטת ש"ס וללא שותפים כדי לעשות מהפכה אמיתית בשירותי הדת כי בזה מרן זצ"ל ראה חזות הכל ותמיד אמר שמינוי רב עיר ירא שמים תרים את הרמה הרוחנית של העיר.

יו"ר התנועה נגע בנושא המינויים במועצות הדתיות ואת הרצון לתת לרבנים ולראשי המועצות שייבחרו את הכלים המתאימים לתת שירות לציבור.

בסיום הודה דרעי לחברי צוות המו"מ על ניהול מוצלח ועל הישגים גדולים לטובת הציבור ובעיקר בשלוש הדרישות איתם הלכה ש"ס בבחירות, שהם: הורדת מע"מ על מוצרי יסוד, העלאת שכר המינימום והגדלת ההיצע בדיור בר השגה.

עוד ציין דרעי את התקציב למבני דת שאושר ברגע האחרון לפני החתימה על ההסכם הקואליציוני.

אריה דרעי הדגיש בסיום דבריו שיש לא מעט בעלי תפקידים חדשים ופנה לנציגים ברחבי הארץ להשתמש בהם ולהיעזר בהם כדי לסייע לציבור הבוחרים בכל נושא שהם צריכים.

 

דרעי משיב לבג"ץ

בתוך כך, הגישו פרקליטיו של אריה דרעי תגובה מקדמית לבג"ץ בתשובה לעתירת התנועה לאיכות השלטון נגד מינויו של אריה דרעי לשר.

בתשובתו של דרעי לבג"ץ נכתב כי לאור חלוף הזמן הממושך מאז ביצוע העבירות בהן הורשע, החלטת המינוי היא החלטה שאין להתערב בה. לכך הוסיף דרעי, שכבר הושבע לתפקידו כשר הכלכלה והשר לפיתוח הנגב והגליל, כי הדחתו מהתפקידים שהוא מבצע כעת תהווה פגיעה אנושה ובלתי מידתית בזכותו להיבחר.

התנועה לאיכות השלטון הגישה עתירה לבג"ץ נגד מינוי דרעי לשר, "הרב דרעי הורשע במהלך מרץ 1999 בשורה של עבירות ובהן קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים בגינן נגזר עליו עונש מאסר של 3 שנים. ראוי לציין כי עבירות אלה הינן בגדר מעשים קשים ביותר, אשר עשייתם מהווה פגיעה בציפור נפשו של המינהל התקין".

"הרב דרעי הורשע בעבירות אלה בזמן כהונתו כשר הפנים, עת החזיק בידיו עוצמה והשפעה רבים, אשר מצא לנכון לנצלם לרעה. במעשיו אלה יש משום קלון ציבורי כבד ולא נראה כי יהא על כך חולק. הגשת מועמדותו כיום לראשות בירת ישראל – ירושלים, יש בה משום מעשה ציני, אשר שם ללעג לא רק את מערכת אכיפת החוק, אלא גם את הצורך במנהיגי ציבור נקיים מכל רבב", כותבים אנשי התנועה.

דרעי אומר, כי משמעותה העתירה היא ניסיון להטיל במצחו אות קין לנצח נצחים, ללא כל יכולת של שיקום ורהבליטציה, למרות שעברו קרוב ל-30 שנה מאז ביצע את העבירות בהן הורשע ו-13 שנים מאז שוחרר ממאסרו. עוד נאמר בתגובה, כי התנועה מנסה למעשה להכתיב לראש הממשלה, בנימין נתניהו, את מי למנות לשרים לאחר שקיבל את המנדט החוקי להרכיב ממשלה.

תל-צור ואלכס מוסיפים, כי לאחר שמינויו של דרעי אושר בידי הכנסת – שוב לא מדובר בהתערבות אפשרית בשיקול הדעת המינהלי של הרשות המבצעת, אלא בבקשה שבג"ץ יתערב בהחלטה פוליטית של הכנסת. לפי פסיקה קודמת, הם טוענים, אין מקום להתערבות כזו במהלכיו של הריבון. הם מעירים, כי בעוד התנועה מסתמכת על עצומת פייסבוק בה קראו 58,000 איש שלא למנות את דרעי לשר – הצביעו 240,000 איש בעד ש"ס בבחירות האחרונות, בהן כידוע הוא עמד בראש הרשימה.

בתגובה נטען עוד, כי לאחר שנים שבהן הועמדו לדין והורשעו אישים בכירים ביותר – אין מקום לחשש, אותו מביעה התנועה, מפני פגיעה בשלטון החוק בשל מינויו של דרעי לשר. תל-צור ואלכס מזכירים, כי המחוקק קבע בחוק יסוד הממשלה שלא ניתן למנות שר עד שבע שנים מיום סיום ריצוי המאסר, וטוענים שאין מקום שבית המשפט ירחיב תקופה זו באמצעות פרשנות משפטית. עוד הם מציינים, כי בעשרות השנים שחלפו מאז הרשעתו, לא הורשע דרעי בעבירה כלשהי, ומזכירים גם את תקנת השבים ואת החוק למחיקת עבירות.

יואב גוזלן | כדורינט17/05/2015 10:20
חזרה
עבור לתוכן העמוד